Mindfulness – Compassie – ACT workshop

“Mindfulness is goed voor je, leven in het hier-en-nu”, “met vriendelijke aandacht en een accepterende houding, alles omarmen”. De remedie tegen stress, spanning en al jouw persoonlijke problemen in dit leven …..

In allerlei glossy bladen en gelikte sites wordt mindfulness als prachtig product neergezet. De beelden werken als een magneet op wat ons brein denkt nodig te hebben. Rust en balans, in volledige harmonie met alles, hele omgeving, het universum en vooral met jezelf.

Voor best een aardig bedrag wordt van alles beloofd, terwijl leren mediteren, mindfulness en compassie leren te integreren in het leven, verrekte moeilijk is. Sterker nog, vaak niet te doen. Weg van dat kussen, stoel en groep. Het doet zeer en schuurt om in het hier-en-nu te zijn. Ik wil dit niet leren verdragen, ik wil daar juist zo ver mogelijk vanaf. Mezelf goed voelen, dat is de wens.

Wij doen het anders. Kennismaken met het gedachtegoed, laagdrempelig. In de mindfulness leer je aandacht te hebben, aan wat zich in het hier-en-nu laat opmerken, met een open blik, nieuwsgierig. Het lichaam en ademhaling staan hierin centraal. De oefeningen uit de compassietraining bieden een kennismaking met het ontwikkelen van een andere manier van omgaan met jouw lastige omstandigheden, met jouw lijden. Ook het lijden van anderen hoort hierbij. De ACT biedt ruimte om te oefenen om uit je “comfortzone” te stappen. Om jouw verstand minder serieus te nemen en vooral te leven naar de waarden die jouw leven waardevol maken. Mogelijk leer je die wel opnieuw (her)kennen. Misschien ontstaat er daardoor meer ruimte, die nu klein voelt.

In deze 6 weekse workshop van 2 uur maak je kennis met de elementen uit de mindfulness, compassie en ACT training en een start om passende delen te integreren in jouw leven. In 6 weken tijd oefen je met een groep van maximaal 8 personen de verschillende elementen uit bovenstaande trainingen. Een interessante ontdekkingstocht, een persoonlijke training, samen met anderen. Niets zweverigs of spiritueel – lekker duidelijk, concreet en praktisch. Dat is het! Met vrienden/vriendinnen, familie, collega’s … De toon van de workshop is licht en luchtig, er wordt behalve samen geoefend en gedeeld, vaak veel gelachen.

Praktisch:

  • De kosten voor de 6 weekse workshop bedragen €150,00 per persoon.
  • Minimaal aantal deelnemers is 4, maximaal 8 personen.
  • Locatie in overleg.

Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier in te vullen of met mij contact op te nemen via 06.155.41.308.

Als inspiratie onderstaand filmpje waarin meditatie op bijzondere wijze wordt uitgelegd …