Dansen en zingen met Rick

Afgelopen week is een grote wens uitgekomen! Ik heb gezongen en gedanst met Rick. Een van mijn secret pleasures uit de jaren 8o. Dertig jaar geleden identificeerde ik mezelf met deze wat onhandig, stijf dansend one-hit wonder, die zijn verlangens (enigszins overdreven) uitgoot over de wereld. Hoewel het nummer wereldwijd een grote nummer 1 werd, ken ik weinigen die het nummer en Rick openlijk de liefde verklaarden. Ik wel – het roodharig joch, met veel te grote jas, die hoopte op de grote liefde die maar niet kwam. Op de dansvloer had ik zijn danspasjes destijds geperfectioneerd. Mijn huidige liefdes adviseren mij tegenwoordig om dit vooral niet in het publiek nogmaals te doen …. ik hou een beetje van Rick. Hij is mijn cult-held.

Dertig jaar later, het is nu januari 2018. Rick en ik zijn leeftijdsgenoten, beide begin 50. Afgelopen week ontmoeten we elkaar in Engeland. Ik zong en danste met de microfoon in mijn hand. Karaoke, gezellig (kort) in verbinding met veel nieuwe mensen. Ik was in Engeland om, samen met 70 mensen, mezelf te scholen in POD (open dialoog). Feitelijk een training om veel af te leren, van hetgeen ik de afgelopen 32 jaar in mijn vak als hulpverlener heb aangeleerd en aangewend. Dat is een behoorlijke confrontatie en verwarrend. Iets onderzoeken wat al zolang aanwezig is en waar met volle overgave opnieuw gekozen kan worden, mag worden. Het anders te doen, dichter bij waarden die nu, dertig jaar later, anders zijn geworden. Open dialoog, verbinding maken met de ander, ieder ander (mezelf included) en vandaar uit handelen of juist niet. Samen onderzoeken, ervaren, delen en zien wat daaruit volgt. Het boeddhistisch gedachtegoed sijpelt er prachtig tussendoor. Het voelt soms ongemakkelijk, brengt veel nieuws en zorgt voor een nieuwe en andere verbinding.

Rick en ik zijn samen oud(er) geworden. Ik beschouw hem als mijn innerlijke vriend, we kennen elkaar. Het lied en tekst van “Never Gonna Give You Up”, is als je hard meezingt eigenlijk een prachtig lijflied van de POD. Zingt maar eens mee! Mogelijk voel je het ook?

Rick en ik, we have an understanding …..

 

Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s