Nieuw verlangen

Zo tegen het eind van dit jaar 2017, komen de eerste gedachten over 2018 alweer voorbij gedreven. Achter de werktafel, in mijn agenda en op het meditatiekussen. Allerlei plannen, ideeën en verwachtingen en verlangens. Ik zie ze eerder en duidelijker. Terugkijkend naar dit jaar zie ik mijn reacties hierop.

Ook nu, tegen het einde van het jaar, komen er weer nieuwe bij in de vorm van goede voornemens, gedachten over (re)acties of beter gezegd … het uitblijven of uitstellen van (re)acties. Mijn boekenkast staat vol prachtige boeken, vele aangeschaft vanuit verlangens en verleidingen. Veelal nog onaangeraakt en ongelezen. Voor 2018 stel ik zo voor om deze boeken eerst eens te gaan lezen, voordat mijn verlangens er voor zorgen dat ik dadelijk ook nog verlangens ontwikkel over een nieuwe kast, een groter huis met nog meer boeken, spullen, verzamelingen …. wat sleep ik toch allemaal mee in dit leven?

Ik schrijf mijn verlangens vanaf 01 januari maar eens op … in het BUJO (bullet journal). Als ik ze teruglees kan ik kijken of het verlangen veranderd is en nog steeds fris en fruitig staat te springen om geplukt te worden. Als het verlangen kleiner is geworden, weg is, komt er een rode streep door het verlangen. Ik ben benieuwd naar het eindlijstje van 2018. Leve de Top 2000.

Fijne jaarwisseling allemaal …. met prachtige verlangens.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s