Ontmoeting in de lift

Deze blog heeft de naam “Wandeling langs het achtvoudig pad” meegekregen. Een verwijzing naar de vierde edele waarheid van de Boeddha. Een wandeling suggereert een traject van A naar B, C of een hele andere route. Vooruit, achteruit met geregeld kruispunten, met of zonder richting aanwijzers. Je kunt afwijken van het pad, het eigen pad zoeken of vinden. Je kunt verloren lopen, de weg kwijt raken. Misschien wel samen lopen of soms de voorkeur hebben om een afstand solo af te leggen. Dat is volgens mij allemaal goed! Omkeren, gaan zitten op je pad, een beetje rondkijken en op een gegeven moment misschien weer verder gaan.

Toen ik bovenstaande videoclip van Radiohead deze week voor het eerst zag (“Lift”), moest ik denken dat niet alleen horizontaal een pad afgelegd kan worden, maar ook verticaal. Van boven naar beneden, van beneden naar boven. Misschien zijn er zelfs nog wel andere richtingen mogelijk. Als je in de lift zit ben je doorgaans redelijk afgesloten van de buitenkant van de lift. Als de deur zich opent, kun je kiezen of je uitstapt, kunnen personen binnen komen die een tijdje de ruimte met je delen. Dat is allemaal erg interessant, boeiend en soms uitermate naar. Ik kan mezelf dan behoorlijk tegenkomen in zo’n lift, tussen en met anderen. Helemaal bijzonder vind ik het einde van de clip, waar Thom Yorke (de zanger van Radiohead), wel een heel bijzondere ontmoeting heeft ….

Dit bericht werd geplaatst in Boeddhisme, Muziek, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s