Oude mannen

Helemaal weten doe ik het niet. Mijn fascinatie met muziek voor “mannen boven de 50”. Het is waar; ik ben 51 en ondanks pogingen om lijf en leden jong en gezond te houden, kan ik veel compassie opbrengen voor het lichaam dat ouder wordt en niet meer zo functioneert als weleer. Ik word voorbij gegaan door jongere mensen en zie in hen mij eigen blik, toen ik hun leeftijd had. Ik kan me zelf nog goed herinneren welke gedachten er destijds zo voorbij kwamen. Sommige dingen worden beter op latere leeftijd (voor mij).

Mooi! Muziek en teksten. Ze nodigen me uit en helpen daar waar hulp soms nodig is. Zo ook met het ouder worden. Leonard Cohen, Bob Dylan, Johnny Cash – drie mannen, oud, misschien wijzer en oh zo prachtig.

Leonard Cohen heeft een prachtig liefdesstatement nagelaten. Het ultieme liefdeslied, donker, grijs met veel licht … je kunt het bijna voelen.

Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s