Open deur

Het is al enige tijd wat stiller op deze blog – geen gebrek aan inspiratie, maar wel enige twijfel wat te doen.

In het laatste bericht (videoclip van Radiohead) staat het openen en sluiten van de deur centraal. Bijzonder dat dit blijkbaar een thema is, dat mij de afgelopen maand volop heeft bezig gehouden. Welke deur te openen en welke te sluiten? Wat is “juist” te doen of  te laten en wat tref ik aan achter die deur? Keuzevrijheid, het prachtige woord waarover ik het in trainingen, werk etc, de mond vol van heb, blijkt in de praktijk complex.

Het afgelopen jaar (jaren) heb ik verschillende deuren geopend en ook weer gesloten; beetje thema van mijn leven. Binnen kijken, doorlopen (hollen) naar de volgende of snel terug en ander deurtje pakken, daar is het anders, beter, makkelijker, veiliger, whatever.

Misschien is de deur die nu open staat een deur waarachter geen nieuwe deuren meer geopend hoeven te worden. Dat lijkt mij best een aardige. Scheelt een hoop gedoe en angst stel ik me zo voor.

Gisteren zat ik ergens en “wist helemaal niets” – De ruimte van “niets weten” en ontdekken, onderzoeken, is een nieuwe, open deur. Fijn!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s