Jezelf zijn

In de Volkskrant dit weekend een prachtig artikel over “de nieuwe openheid”. Hulpverleners die zichzelf kunnen en durven te zijn en dat in willen zetten in hun werkrelatie met de ander. Een “waarde”vol artikel. Een artikel naar mijn hart.

Het is al lang bekend dat de kwaliteit van de relatie die er tussen twee mensen bestaat, doorslaggevend is in de behandeling. Ik noem het graag “echtheid”. Authentiek zijn, zonder hierin door te willen of moeten slaan.

Zowel binnen mijn werk als regelneef binnen het Centrum autisme, als binnen mijn trainingen minfulness, compassie & ACT, kan ik het bijna niet meer anders. Dat anders voelt juist als erg ingeperkt en verstikkend. De ruimte die er is voelt de ander en hiermee ontstaat er ruimte om nieuwe paden te ontdekken.

Echtheid is erg verslavingsgevoelig, eenmaal het pad ingeslagen is het lastig omkeren. Misschien wel een nieuwe diagnose binnen de DSM VI?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s