Moeder & Kind

Op de BBC zag ik zojuist een prachtige docu waarin onderstaande foto centraal stond. Als Beatles fan, heeft het mij nooit iets uitgemaakt, Paul of John. Sinds mijn 10e jaar luister ik naar The Beatles en mijn voorkeuren veranderen door de jaren heen. Wat wel destijds iets veranderde (voor velen – ik was nog te jong) was de aanwezigheid van Yoko.

Deze foto is gemaakt in December 1980. Het was de laatste dag in het leven van Lennon. Enkele uren later werd er een einde gemaakt aan zijn leven. De foto is verkozen tot meest “bijzondere” cover van Rolling Stone Magazine.

De foto vind ik prachtig. Ik word er door geraakt. John Lennon is op jonge leeftijd door zijn moeder verlaten en heeft op “latere” leeftijd zijn liefde gevonden. Herkenning is niet te ontkennen door mij. De liefde die er was tussen John en Yoko is door velen geanalyseerd. Veel Beatlesfan hebben Yoko gehaat en zagen in haar het kwade dat de Fab4 uit elkaar dreef. Wat ik zie is de volledige overgave aan de liefde tussen deze 2 mensen. De liefde tussen man en vrouw en nieuw voor mij vanavond (na de docu op de BBC), de liefde tussen moeder en kind. Kijk maar eens goed. De overgave en bereidheid daartoe is prachtig vastgelegd door Annie Leibovitz.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s