Kanker

In de ACT bestaat er een (defusie) oefening om een aantal minuten een woord in een bepaald (vlot) tempo te herhalen.

In mijn opleiding was dat het woord “melk”. De betekenis van dat bepaalde woord wordt anders als je dat doet, je beleving hierover mogelijk ook, probeer maar eens …. melk-melk-melk-melk ….

Je kunt dat met alle woorden doen, ook met de wat meer  lastige woorden. Probeer het eens met kanker-kanker-kanker-kanker, een minuutje of drie, vier. Deze week hoorde ik via de Belgische BRT het hele fijne radioprogramma “Touche” een uitermate boeiend interview met Prof. Simon van Belle.  Deze man weet waarover hij spreekt, waardoor hij kanker, menselijkheid en wetenschap samen kan laten vallen.  http://www.radio1.be/programmas/touc/simon-van-belle

De oefening blijft erg de moeite waard. Zeker nu bekend is dat personen die na 1960 geboren zijn, 50% de kans hebben om kanker te krijgen. Intussen is de genezingskans 60%.

Minnie Riperton overleed in 1979 aan borstkanker. De meesten kennen haar van “Lovin’ You”. Zij was toen al een voorbeeld voor velen. Intussen worden het er steeds meer. Ik kies nu voor een ander nummer, in gedachte aan al die mensen die met kanker nu geconfronteerd worden of een dierbare verloren hebben.

logo-kwf

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit, Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s