Liever geen cadeaus

“Liever geen cadeaus” was ruim 100 jaar geleden de reactie op het voornemen van de burgers van dit land op de komst van een nieuwe koningin.

Dat werd uiteindelijk een prachtige koets, die na Prinsjesdag 2015 in de revisie gaat. Voor 4 jaar!!! Het blijft een enorme uitdaging om nu niet een uitermate cynisch stukje te schrijven.

Gelukkig hoeven Willem & Maxima zich geen zorgen te maken over hun openbaar vervoer de komende jaren. We hebben nog een blauwe NS trein die 2 x per jaar opgepoets wordt en de glazenkoets is gelukkig net volledig gerenoveerd. Het  jaarlijks tochtje lijkt daarmee gered. Een mooie traditie voor de burgers van dit land, ook voor zijn nieuwe burgers (die ander vervoer hebben). Zij zullen waarschijnlijk met de nodige verbazing het ritje aanschouwen.

Over de kosten van dit alles, wordt vermeld dat dit binnen de Koninklijke (met een Hoofdletter) begroting blijft. Gelukkig, Rutte kan vandaag niet alle burgers blij maken met zijn nieuwe begroting, maar ook zijn koning. Hoeft hij de kosten van zijn eigen vervoer gelukkig niet zelf te financieren. Leve de Koning, leve de monarchie! Ik weet het niet …

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s