Got to get You into My Life

“Op 28 augustus 1964 ontmoetten The Beatles in New York zanger Bob Dylan tijdens hun tournee door de Verenigde Staten. Tijdens die ontmoeting rookten The Beatles, op suggestie van Dylan, voor de eerste maal marihuana. Het gebruik van marihuana zou vanaf die tijd een grote invloed hebben op de muziek van The Beatles. Onder invloed van dit verdovende middel werd de muziek van The Beatles meer introspectief en experimenteel. Ook stopten The Beatles vanaf die tijd verwijzingen naar drugs in hun nummers. Got to Get You into My Life is hier een voorbeeld van. Paul McCartney schreef het lied als een lofzang aan marihuana” (einde citaat Wikipedia).

Lezers van deze blog kennen mijn voorliefde voor de muziek van The Beatles en veel van wat daarmee te maken heeft. Toen ik het liedje “Got to Get You into My Life” voor het eerst hoorde (onbekend wanneer dat was), klonk het als een mooi liefdeslied. Vandaag de dag weet ik beter. Het lied geeft een mooi inzicht in de (andere) verlangens welk de heren op dat moment koesterden.

Wanneer ik het hoor helpt het me ook eigen verlangens te onderzoeken. Niet zozeer naar marihuana of andere middelen. Mijn interesse in middelen is nooit groot geweest. Wel aan grote en kleine dingen die mijn ego uitnodigen om te reageren. Gebeurtenissen, groot en klein, die mij op de proef stellen om gelijkmoedig te reageren, met medevreugde en waar nodig met zelfcompassie. Vandaag ook weer, vaak en veel! Ik merk dat mijn ego nog wat moet wennen aan deze bejegening. Protest is aanwezig … ik fluit vandaag dit liedje …. na het liedje is het anders ….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s