Goed dat je fietst!

Al enige tijd kom ik op mijn dagelijkse fietstocht naar het werk onderstaand bord tegen. Ik vind het een fascinerend bord en trekt altijd mijn aandacht. Ik ben altijd wel fan geweest van cijfers. Als kind maakte ik al lijstjes van mijn favoriete muziek (stiekem doe ik dat nog steeds) en ook in het boeddhisme komen cijfers en lijstjes in grote getale voor (vier edele waarheden, het achtvoudig pad, 4 levensvrienden etc).

Gisterenochtend hadden rond de klok van 08.03 al 293 fietsers (dat kunnen meer mensen zijn), het bord die dag al gepasseerd. “Goed dat je fietst” is een fijne uitspraak. Het stimuleert en heeft uiteraard een gezonde gedachte, voor zowel jezelf als voor de omgeving die niet vervuild wordt door uitlaatgassen, opstoppingen en opgefokte bestuurders die te laat dreigen te komen.

Doordenkende over de cijfers en dan vooral de wat grotere cijfers, 339026 fietsers dit jaar, langs alleen dit punt al. Dit is wel een prachtige plek, een prachtige gelegenheid om vriendelijke wensen en gedachten de Eindhovense binnenstad in te fietsen. Als 20% van deze meer dan driehonderdduizend fietsers dit zou doen, deze intentie hebben, iets aardigs, vriendelijks doen, na het passeren van dit bord, zou Eindhoven er mogelijk heel anders bij komen te liggen (ik weet het wel zeker!) Ik ben niet bekend of dit soort borden ook in andere steden en landen gebruikt worden. Het voelt in ieder geval heel aantrekkelijk. Het zou misschien symbool kunnen staan voor de grote hoeveelheid vluchtelingen die “onze grenzen” opzoeken en willen oversteken. Voor iedere fietser een vluchteling? Gewoon omdat het kan. Vriendelijke wensen, beginnen bij onszelf en kunnen zich als olievlek verspreiden.

Ook bij onze grenzen, de grenzen in Oostenrijk en Hongarije, bij de stations en langs de Europese snelwegen zouden we borden met vriendelijke wensen kunnen plaatsen. Wensen laten zich net als een olievlek niet tegenhouden door grenzen. Welkom in Europa, dat jullie hier gelukkig mogen zijn, gezond, veilig en in rust en vrede met jullie zelf en ons mogen leven. Veranderingen beginnen bij het onderzoeken van eigen grenzen en de mogelijkheid deze te open te stellen (te beginnen bij onszelf).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s