Handleiding “wilde gedachten”

Het zomerreces is weer voorbij. Een aantal weken is het stil geweest op deze blog. Drie weken kamperen met m’n lief en zoon. Kamperen kan een uitermate aangename activiteit zijn. Het hangt erg af van de omstandigheden. Als deze goed zijn en blijven is het fijn. Het was erg fijn. Ik leef graag klein en samen, afgesloten van allerlei externe afleiders en verstoringen. Die komen toch wel. Verstoringen door veranderende omstandigheden. Vaak van buitenaf. Soms vanuit de diepere krochten in mezelf. Door eigen acties. Kamperen is net het echte leven, alleen in het klein. Als de verstoringen groter worden, nemen ook de gedachten toe en voordat ik het weet is het dan gedaan met de opgebouwde kampeerflow.

 

Gelukkig hoorde ik vandaag over het bestaan van meditatietips & tools, afkomstig van de wild & kampeerdivisie van Colorado (USA).

Uitermate bruikbare tips; ik heb de vrijheid genomen ze te vertalen en op een rijtje te zetten. Handig in het wild en daarbuiten.

 

Wat te doen als je een gedachte ontmoet?

  1. Blijf kalm. Als je een gedachte ziet zonder dat deze jou heeft opgemerkt, verlaat dan kalm het gebied.
  2. Stop – loop langzaam achteruit, je gezicht gericht op de gedachte. Geef de gedachte genoeg tijd om te kunnen ontsnappen.
  3. Wilde gedachten vallen zelden mensen aan tenzij zij zich bedreigd of geprovoceerd voelen.
  4. Spreek zacht, daardoor beseft de gedachte mogelijk dat je hem/haar geen kwaad wilt doen.
  5. Ontspan. Als een gedachte rechtop staat en dichterbij komt, wil het mogelijk je stemming onderzoeken. Dat is geen signaal van agressie. Als een gedachte eenmaal heeft vastgesteld wie je bent kan deze het gebied ook weer verlaten; soms kan een gedachte je proberen te intimideren en zaken voor je voeten gooien voordat deze alsnog het gebied verlaat. Doe niets!
  6. Ga absoluut niet rennen, maak geen plotselinge bewegingen. Wegrennen geeft de gedachte munitie om achter je aan te hollen. Wegrennen van een gedachte kun je nooit winnen.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s