Gele tanden en seks

Simon vindt de titel van dit blog een tikkeltje “over the top”, ik vind het wel okay. Gele tanden en seks hebben op het eerste oog niet zo heel veel met elkaar te maken. De enige gedachten die ik hierbij krijg is dat seks hebben met iemand met een goed verzorgd gebit, mij aantrekkelijker lijkt dan zonder. Maar goed, da’s een zijpad op deze wandeling.

Ik heb gele tanden, niet om gevraagd, foutje van de natuur, teveel verkeerde medicijnen in mijn kinderjaren en weg glazuur. Daar valt niet tegen op te poetsen, te bleken en ook mijn kwartaalbezoekjes aan de mondhygiëniste helpen wel bij het onderhoud van mijn tandvlees, helaas niet bij de kleur. Met duidelijke jaloezie kon ik opkijken tegen mensen met zo’n prachtige wit gebit, een Tom Cruise smile, wetende dat deze niet echt is. De wens, het verlangen is er wel.

Nu ik sinds een langere tijd mijn gele tanden inzet om duidelijk te maken hoe fijn het is om gewoon uit te spreken wat er is, zonder daar iets mee te moeten, iets van te vinden, gebeurt er iets bijzonders. Hoewel mensen met witte tanden nog steeds mijn aandacht krijgen, maakt het mij eigenlijk niet meer uit dat ik ze niet heb. Dat uitspreken, thuis, op straat, op het werk, bij collega’s en bij mijn cliënten, of deelnemers aan workshops, geeft heel veel ruimte. Da’s best wel lekker; alle gedachten die ik de afgelopen jaren (dat waren er veel) over mijn gebit en mijzelf had, doen er ineens niet mee toe. Heel erg ACT, heel erg prima.

Nu het bruggetje nog maken naar de seks. Dat is er eigenlijk niet. Lama Zeupa vertelde enkele weken geleden bij “de toevlucht name” in Huy, dat het projecteren van seksuele gedachten op iemand anders een punt van aandacht is. Sterker nog, iemand die boeddhistisch door het leven wil gaan, krijgt de (dringende) uitnodiging hier zeer terughoudend mee om te gaan. Dat was toen wel even schrikken vond ik. Immers, als gewone Hollandse jongen (met gele tanden dan wel), fantaseer ik gemiddeld tussen de 10 en 100 maal per dag over seks. Fantaseren is best een aardig tijdverdrijf, een verlangen om iets in te vullen van wat er op dat moment (nog) niet is en mogelijk (vaak) ook niet komt. Dat maakt fantaseren zo aantrekkelijke activiteit van mijn brein. Op het meditatiekussen, thuis, op werk en straat. Het is echter qua inhoud niet zo veel ….

Na de toevlucht name ben ik een experiment begonnen. Mijn aandacht bewust te trainen om niet mee te gaan met de begeerte, de fantasie, als die zich zomaar meldde. Dat is in de zomer nog niet zo makkelijk, zeg maar gewoon erg complex. Mensen zien er in de zomer vaak fantastisch uit, ze hebben een gebruinde huid, verzorgen zichzelf nog uitgebreider dan normaal, dragen rokjes, jurkjes, hemdjes, korte broeken, waardoor accenten van het lijf gewoon meer opvallen. De evolutietheorie zal hier zeker ook garen bij spinnen. Ik vermoed dat 9 maanden na de lente- en zomerperiode meer kinderen geboren worden dan 9 maanden na de herfst; de winter is een ander verhaal.

Om een lang verhaal kort te maken. Misschien niet geheel “improper”, mag ik opmerken dat het heel erg lekker is om seksuele fantasien een beetje in toom te houden en te richten op de persoon bij wie ik het liefste ben, mijn eigen lief. De theorie die ik hierover ontwikkeld heb is makkelijk. Volgens mij heb ik een bakje met zeg, 80% aandacht, die moet ik verdelen. Wanneer ik de gehele dag bezig met mijn seksuele aandacht te projecteren op waar mijn ogen zich op laten vallen, is een groot gedeelte van deze aandacht opgesoupeerd. Er blijft dan weinig over. De oefening afgelopen weken om met name mijn seksuele aandacht anders te verdelen, heeft een uitstekend effect op mijn liefdesleven thuis. Een bijzondere experiment, ik blij, mijn lief blij en het contact met juiste intenties aan te gaan, verdiept iedere relatie, ook als er geen seks in het spel is. De ander (on)bewust ook blij … iedereen blij!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeddhisme, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s