Bijzonder vervoer in Antwerpen

Op dinsdagavond ben ik met een vriend in Antwerpen. Samen zitten we als een Boeddha bij Bodaishin. Het is de week voordat ik “toevlucht ga nemen” in Huy. Zitten bij Bodaishin is altijd fijn.

Als we aan onze terugreis beginnen, wordt het verkeer opeens vastgezet door 2 indrukwekkende politiebeambten op de motor. Met de nodige tam-tam wordt het drukke kruispunt (op nog geen steenworp van Bodaishin, nabij het sportpaleis) volledig stil gelegd. De verwachtingen zijn opeens hoog gespannen.  Welke koning, president of internationale popster wordt op deze spectaculaire wijze langs het volk vervoerd? Voor wie moet het volk zo dringend een halt maken?

Dan zijn ze er – een enorme vrachtauto met oplegger rijdt in hoog tempo het drukke kruispunt over. Op de oplegger ….. een enorme Boeddha, een liggende Boeddha. In de week van “toevlucht nemen” zit ik bij Bodaishin, bij leraar Tom. Mediteer ik met de sanghaleden van Bodaishin en kruist er een enorme Boeddha mijn pad. Hoe bijzonder is dat?

Ik vermoed dat vandaag op het kussen de gedachten van dit bijzonder transport van links of rechts zeker voorbij zullen komen. Het is afwachten of er dan ook politiemotoren aanwezig zijn die helpen halt te houden. Het is een bijzondere week …

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s