Ontmoeting met 3 leraren

“Als de leerling klaar is, verschijnt de leraar vanzelf”.

Een mooi Indiaas gezegde wat ik aan den lijve heb ondervonden. Een aantal jaar geleden (in 2010) kwam ik Lama Zeupa tegen in Huy. Ik was daar in het kader van mijn herstel na een forse burn-out en als start van mijn wandeling die toen begon en waar ik sindsdien over schrijf en dagelijks beleef.

Ik heb niet eerder een man zo in  balans gezien, zo vriendelijk en zo in contact met zijn lijf en ademhaling als op dat moment. Over 2 weken hoop ik Lama Zeupa weer te ontmoeten.

Mijn andere leraar is Tom. Hij loopt mee op mijn wandeling. Geeft keuzemogelijkheden en  nodigt mij uit andere paden te onderzoeken, niet wetende waarheen deze leiden. Ik ben blij dat ik hem ben tegengekomen en hij er is.

Gisteren stond mijn derde en feitelijk de grootste en kleinste leraar recht tegenover mij. Op een zandpad, voor een plas met water. “Stop” riep hij richting mij en zijn moeder op onze mountainbikeretraite/exercitie.

Van zoonlief leer ik iedere dag het meest – ik ontmoet mezelf 1000 x, kom het mooiste en slechtste van mezelf tegen. Liefde, ongeduld, angst, boosheid, zachtheid, zorg en nog vele, vele andere soorten van emoties. Fijn dat er een kleine leraar “stop” uitroept tegen zijn grote vader.

Vanochtend liep hij voor het eerst alleen naar zijn school. Twee tassen over de schouders, zwaaide hij trots om niet meer om te kijken toen hij de hoek omging. Ik moest mijn kleine leraar loslaten; da’s weer een hele andere emotie. Ik ga d’r proberen mee te dealen ….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s