De kleur van vriendschap

Ik vind het erg leuk om inspiratie te vinden uit andermans verhalen, blogs en achtergronden hoe anderen boeddhisme in het dagelijkse leven integreren. Mijn favoriete schrijver/blogger is Eelco, “de buschauffeur van het Boeddhistisch Dagblad”.

Vanochtend werd ik aangenaam getroffen door zijn ontmoeting met een oudere dame in bus die hij bestuurt. Een verhaal over dana (vrijgevigheid) en vooral over het zien van wat er aangereikt wordt, zomaar. Het enige wat nodig is, is het willen en kunnen zien.

Blog van Eelco (buschauffeur van het Boeddhistisch Dagblad)

Vanmiddag had ik (“zomaar”) een bijzonder gesprek met een lieve collega. We denken sterk hetzelfde over de inhoud van ons werk in de zorg, hebben veel overeenkomsten in onze levensgeschiedenis en voordat ik het wist bemerkte ik opeens dat er mij op dat moment ook iets werd aangeboden. Net zo als de 0,20 eurocent voor dat ene bakkie koffie na de busrit (nu is het handig om toch de blog nog even te lezen en hierboven aan te klikken ….)

De kleur van vriendschap ken ik niet; blauw, rood of toch geel – ik herken hem opeens wel als deze zomaar binnenkomt wandelen. Onaangekondigd, ogenschijnlijk uit het niets. Da’s een mooie ervaring. Twee mooie ervaringen op een dag – dank je wel busschauffeur voor de mooie start van deze dag. Hij liep hierdoor opeens heel anders. Ik stap graag binnenkort weer in, wat is het nummer van je bus ook alweer?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s