Simon says: “lachen”

Onder bepaalde omstandigheden, bij bepaalde mensen is het makkelijk(er) om gedachten uit te spreken. Soms sla ik hierin de plank mis en soms is het uitermate nuttig.

De leukste zijn die gedachten van jezelf waar om gelachen mag worden. Het liefste, bij voorkeur, vooral door jezelf. Dat zijn er heel veel. Ook de pijnlijke en gênante gedachten, vooral die!! Ze uitspreken geeft opmerkelijk veel ruimte en lol. Gesprekken met anderen krijgen opeens een heel ander richting als de gedachten gewoon uitgesproken mogen worden. Er zijn nog voldoende krochten in mijn brein, waar ruimte blijft voor mijn gedachten om te schuilen. Da’s misschien ook maar goed. Doorschieten ten koste van iemand anders is niet de wens van mijn gedachten (Simon).

Ik heb de vele complexen die ik met me meedraag (beter) leren verdragen, eenvoudig door ze hardop uit te spreken. De glimlach volgt dan vanzelf, da’s wel even wennen.  Leve Simon, vandaag een echte vriend!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s