Ontmoeting met een Godin

Sutra betekent letterlijk “draad”. Het is een ooggetuigenverslag van een specifieke gebeurtenis in het leven van de Boeddha. Veel sutras beginnen met de zin: “aldus heb ik gehoord” en geven daarna een beschrijving of verslag van wat zich plaatsvond. Een ontmoeting met de Boeddha of zijn directe discipelen.

De laatste tijd lees en luister ik vaker naar deze verslagen, gebeurtenissen. Het geeft input in mijn dagelijks leven anno 2015, meer dan 2500 jaar na de gebeurtenis zelf (als deze al heeft plaatsgevonden). Het is leuk om de vertaling naar deze tijd, onze tijd te kunnen maken. In de podcast van audiodharma (zie link) wordt de sutra voorgelezen en nadien besproken. Ik ben maar niet aan een Nederlandse vertaling begonnen 🙂

Buddha and the Goddess (Gil Fronsdal)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeddhisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s