Heel goed nieuws – probleemgeweer

“Het Duitse ministerie van Defensie wil zo snel mogelijk af van het standaardwapen voor Bundeswehr-militairen. Het G36-geweer is niet nauwkeurig genoeg en heeft “zoals het is ontworpen geen toekomst meer”, zegt minister Von der Leyen.

Het leger heeft 167.000 geweren van het type G36. Volgens een onderzoekscommissie van de Bundeswehr laat de precisie ernstig te wensen over als het geweer te heet is. Bijna de helft van de schoten zou dan niet raak zijn”

Da’s toch eigenlijk heel goed nieuws! De helft niet raak; de andere helft helaas nog wel. Hoeveel schoten zijn dan nog raak? Geen toekomst meer voor een geweer. Volgens mij vormen geweren over het algemeen een probleem. Misschien verkiest de gebruiker van het wapen een ander wapen; misschien komt hij wel tot een ander inzicht. De wereld wordt er zonder dit wapen misschien wel iets beter op. Mensen gaan nieuwe keuzes maken. Er zal zeker een nieuwe bestelling gedaan worden voor een opvolger van G36. Nog beter en efficiënter. Hier is zeker een budget voor, of worden vrijgemaakt. Hier zullen ook de bootvluchtelingen al het begrip voor hebben. Raak schieten in het leven is belangrijk. Van mis schieten kan ik echter meer leren. Ik weet niet of politici hier ook zo over denken.

Ik moet denken aan het liedje van Spinvis, “heel goed nieuws”. Voor niet iedereen aanstekelijk als muziek of stem, de tekst is prachtig en erg passend.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s