Hardlopen met vrienden

In het boeddhisme krijg je als je daarvoor openstaat er zomaar vier vrienden bij. Vier levensvrienden: vriendelijkheid, mededogen, medevreugde & gelijkmoedigheid. Tijdens trainingen en de workshop die ik geregeld geef, komen ze ook voorbij. Geregeld nodig ik deelnemers uit een van deze 4 vrienden, een dagje mee te nemen. Achterop de fiets, tijdens een vervelende vergadering, op bezoek bij een moeizame relatie etc.

Ik ben de laatste week het hardlopen weer wat serieuzer aan het oppakken. Dagelijks maak ik zo mijn rondjes, heel duidelijk met een doel. Lopen is behalve gezond, vaak ook hard werken. Niet alleen voor en met de benen en lijf, vooral ook met het hoofd. Simon, de naam voor mijn gedachten, verstand, helper en verstoorder, loopt ook altijd mee. Echt alleen lopen komt weinig voor! Er is snel commentaar over snelheid, inzet, twijfel over hoe nuttig e.e.a. allemaal wel is en vooral hoe niet.

Deze week heb ik behalve Simon ook mijn vriend “gelijkmoedigheid”  uitgenodigd tijdens mijn rondjes. Mijn horloge maakt mij iedere keer kenbaar op het feit dat ik te hard loop: piep-piep-piep. Zodra mijn hartslag boven de 136 komt, begint het apparaat aan mijn linkerpols heel zachtjes te piepen. Als teken dat de balans verstoord is; een uitnodiging om terug te treden, een stap terug te doen, te vertragen, ja zelfs gewoon wandelen en/of stoppen.

Een uitnodiging om met gelijkmoedigheid op te lopen, samen te lopen. Lekker hoor! Het ego mag vast vooruit hollen, ik kom hem/haar over een tijdje wel weer ergens langs de weg tegen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s