Bach op vrijdag

Ondanks de pogingen van mijn ouders om in mijn kinderjaren de R.K. kerk een plaats te geven in mijn opvoeding, heb ik vanaf mijn 12e jaar feitelijk geen aandacht meer besteed aan de katholieke kerk. Nooit heb ik daar de aansluiting gevoeld. Er valt veel te schrijven over de kerk, het katholiek geloof, de positieve en negatieve gedachten en mogelijk ervaringen. Daar wil ik het eigenlijk helemaal niet over hebben.

Gisterenavond, op “goede vrijdag” hoorde en zag ik de Mattheus Passion op de televisie. Het was alweer een aantal jaren geleden dat ik met volle aandacht dit onwaarschijnlijk prachtig stuk van Bach beluisterde.

Ik heb een wat nostalgische inslag – het lied en stemming horende bij “Wenn ich einmall soll scheiden” raakt mij iedere keer weer. Het nummer is 300 jaar geleden geschreven!

Advertenties
Video | Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s