Dromen geloven

Binnen de ACT neemt het onderwerp “bereidheid” een prominente plaats in. Ik merk dat ik mezelf en anderen de laatste tijd vaker uitnodig c.q. uitdaag om de aanwezige bereidheid te onderzoeken. Bereidheid is voor mij ook gekoppeld aan het loslaten van de (schijn)controle waar mijn ego/zelf zo naarstig op zoek naar is. Mijn neiging om te controleren is altijd sterk ontwikkeld geweest. Het is voor mij een “koud kunstje” (mooie beeldspraak), om zelfs mijn dromen te controleren en te beïnvloeden. Wakker worden op momenten dat de “kogel inslaat” is voor mij niet moeilijk.

Gisteren had ik tijdens het dromen een hele andere ervaring, waar mijn gedachten geregeld naar terugkeren. In de droom gaf ik les over een specifiek onderwerp en (eerlijk is eerlijk) ik deed dat bijzonder goed. De “ik” was in mijn droom overigens iemand anders. Ik was verbaasd over de aanwezige kennis en handigheid. Wat ik tijdens de droom deelde met de aanhoorders in betoog klopte ook nog eens (mijn ego luisterde en keek kritisch en met de nodige verbazing mee). Hoewel in de droom de persoon iemand anders was, iemand die ik ken en waarvoor ik bewondering heb, kon het echter niemand anders zijn dan ikzelf. De hoofdpersoon in elke droom is mijn eigen brein, waarmee ik het in dit leven mag en moet doen. Alles wat ik meemaak is reeds aanwezig, zelfs in mijn dromen.

Dat geeft wel opeens veel ruimte. Wauw, mijn brein is tot veel in staat zeg; zelfs als ik bang ben dat ik het niet kan en/of anderen zeker beter kunnen, stukken beter zelfs. Bereidheid zijn om geloof te hebben in eigen droom en dromen. Mooie waarde, mooie ACT gedachte vind ik. Fijn hoor, ruimte geven aan gedachten, overdag en ‘s-nachts.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .