Troebel water?

Werkt mindfulness wel, dan niet? In de Volkskrant van deze zaterdag zelfs een groot artikel van 3 pagina’s over dit “hot item”, nu ook in de zorg en onderwijs.

Mindfulness (Volkskrant zaterdag 14 maart)

We kunnen er over praten, lezen en de effectiviteit onderzoeken; volgens mij is het gewoon een kwestie van doen. Niet alleen op het kussen, thuis, op het werk, in de zorg en onderwijs. Mindfulness, is aandacht brengen naar het hier-en-nu, is voor mij vooral (zelf)onderzoek naar wat er is. Als het niet lukt, als het niet loopt, is er in het nu iets – een hindernis. Lastige momenten als troebel water. Ook dat is water. Onderstaande plaatje geeft een mooi visueel overzicht van de verschillende hindernissen, welk we tegen komen in ons leven, in de mindfulness – is er een verschil?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .