Saabje weg

Het Saabje, mijn Saabje, ons karretje hebben we weg gedaan. Deels omdat de kosten van de reparatie duurder was dan de prijs van aanschaf, deels omdat we andersoortige verlangens hebben dan voorheen. Mensen die mij een beetje kennen weten hoezeer ik gehecht was aan het “Saabje rijden”. Het loslaten van dit verlangen geeft opmerkelijk veel vrijheid.

De keuze om het karretje weg te doen heeft zowel positieve als negatieve gevolgen. We houden maandelijks een behoorlijk bedragje over wat we weer kunnen oppotten voor ons volgend verlangen. Die zijn er zeker. We leven hierdoor gezonder, fietsen meer, zijn milieuvriendelijk en gaan gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook dat reken ik tot een positief gevolg van de gevolgen van onze keuze. In de trein kom je vaak, als je daarvoor open staat, bijzondere mensen en gebeurtenissen tegen (zie eerder in deze blog).

Nadelen zijn er ook. Geen invloed hebben op het weer, de vertragingen bij de NS en vooral het beeld dat in eigen hoofd geplaatst wordt, wanneer ik mezelf zie zitten in de buurtbus die mij door de “juppenwijk Brandevoort” vervoert. Ik zie mezelf al stoer zwaaien naar bekenden en onbekenden, die mij en het gezin ziet zitten, op weg naar hun volgende bestemming. Ook lastig kan het zijn om anderen te vragen mee te kunnen rijden.

Zoonlief voetbalt inmiddels heel verdienstelijk bij de F-jes en daar horen ook uitwedstrijden bij. Hhhhm, met de fiets 40 km op-en-neer naar Veghel is voor mij nog wel te doen. Met zoonlief achterop komen er toch hele andersoortige hindernissen de hoek omkijken. Daarom vraag ik aan de ouders van de F-jes of wij met hen mogen meerijden. We hebben immers geen auto, nee heb je, ja kun je gewoon krijgen; kwestie van vragen. Dit vergt enige moeite merk ik. Hoewel ik het mooi kan brengen, milieu, kostenbesparing etc, voel ik me toch wat ongemakkelijk. De reacties zijn overigens allervriendelijkst. Dit seizoen hoeft zoonlief en vader geen uitwedstrijd te missen!

Een autodelen is volgens mij de toekomst. Er zijn al verschillende mogelijkheden (My Wheels, Green Wheels etc). Als iedere bewoner van Brandevoort zichzelf en zijn/haar auto hiervoor gaat aanmelden, valt er veel winst te behalen. Leren we elkaar meteen ook wat beter kennen in deze mooie wijk die Brandevoort heet.

Toet, toet, moet nu snel weg, mis anders de trein 🙂

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .