Einde Beatles

Als 10 jarig kereltje kreeg ik in 1975 van mijn ouders “het rode en blauwe album” van The Beatles. Vanaf dat moment is de muziek van deze vier heren nooit meer uit mijn leven verdwenen. Het mooiste van de Fab4 zijn de laatste 37 seconden van hun samenwerking met elkaar.

 

Wat een prachtige finale “the End”. Ik krijg telkens weer kippenvel als ik de tekst met bijhorende beelden hoor en voorbij zie komen. Het doet me denken aan de tekst van de speech die mijn vader in 1995 gaf ter gelegenheid van zijn pensioen – 1 jaar later was hij dood. Ook de associatie met het thema vriendschap en de relatie van de 4 mannen met elkander, welk op dat moment uitermate slecht was, komt in dit nummer voor mij naar voren. De beelden spreken voor zich; weten wanneer iets klaar is, afscheid nemen van elkaar. Mooi dat de beelden en tekst 45 jaar na dato nog zo’n tijdloze impact kan hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .