Secret pleasure – TOP Geheim

Een voordeel van ziek zijn is dat je troost kunt vinden in allerlei kleine dingen, waar ik normaal gesproken de tijd niet voor neem. Met de laptop op schoot, YOU TUBE filmpjes kijken en al klikkend de afslag “memory lane” nemen.

Wanneer ik in de stemming van de afgelopen dagen ben kom ik heel vaak uit op mijn grootste secret pleasure, mijn geheime liefde, Barbra Streisand. De nachtegaal die mijn meest gevoelige snaar weet te raken. Zie dit bericht maar als een openlijke outcome: ik hou van Babs! Ze kruist mijn pad zolang als ik me kan herinneren.

Het eerste nummer is een duet met Burt Bacharach, de man die niet kan zingen, maar wel ontelbaar veel nummers geschreven heeft voor anderen. Dit is zijn mooiste “Close to you”, geschreven voor the Carpenters. Het is glad, het is “over the top”, het is loepzuiver en ik vind dit het mooiste duet ooit gemaakt. Wat vind ik haar prachtig; zij weet het zelf volgens mij ook. Hoe mooi bespeelt zij Burt achter de piano. Het tweede nummer “Wet” uit 1979 is het mooiste liefdesnummer allertijden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .