Voetsporen

Had ik me toch voorgenomen om kritisch aankopen te overwegen op hun noodzakelijkheid van aanschaf. Tja, ruim 1 maand volgehouden, toen werd het verlangen wel erg groot. Grappig hoe ik mezelf de aankoop van het boek van Maarten Olthof – in de voetsporen van de Boeddha, weet te rechtvaardigen. Past uitstekend in mijn voorbereiding op de intentie om toevlucht te nemen in juni, zijn de ondersteunende gedachten.

De reis die Maarten in het boek beschrijft is een grote wens van mij; fijn om op de wandeling van mijn achtvoudig pad, mijn verbeelding te kunnen gebruiken en voetsporen tegenkom en deze mag en kan volgen. Perse naar India is niet noodzakelijk. De reis is al lang geleden begonnen, veel dichterbij.

“Geen zelf, geen ander” van Ayya Khema, past in dezelfde voorbereiding.  Erg de moeite waard; dit boek had ik gelukkig in 2014 al aangeschaft.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeddhisme. Bookmark de permalink .