Sneeuw in New York

Er wordt al dagen ernstig gewaarschuwd voor de gevolgen van de sneeuwblizzard die New York zal gaan treffen. Weermannen en vrouwen, hotemetoten, een ieder valt over elkaar heen om de burger te waarschuwen voor het ergste wat New York kan overkomen, sneeuw!

Winkels worden leeg gekocht. Er wordt volop gehamsterd en ingeslagen. En dan blijkt het allemaal heel erg mee te vallen, of tegen? Het is maar hoe je het bekijkt en met welke verwachtingen je tegen de “dreiging van buitenaf” aan kijkt. Alle waarschuwingen worden ingetrokken, excuses worden gemaakt. De dagen gaan gewoon door, ook in New York.

Toen ik vanochtend met mijn lief de krant las en me verbaasde over alle activiteiten van de inwoners uit New York kreeg ik een hele aardige ingeving. Iedere burger krijgt de verantwoordelijkheid om contact te onderhouden met zijn of haar buren. Contact en waar nodig te helpen in deze barre tijden dat er geen thuiszorg kon komen, de winkels leeg waren en familie op afstand niet kan komen. Zo is er tijd en aandacht voor iedereen en hoeft men niet bang te zijn alleen te staan. We pakken samen de verantwoordelijkheid totdat de sneeuw weer weg zal gaan. Mooie oefening. Mooie actie.

Misschien dat de burgemeester van New York deze mee wil nemen in zijn overwegingen de volgende keer. Of eerder …..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .