Macht in de zorg

Bij de meeste “waarom” vragen heb ik veelal de gedachte om gewoon iets te doen, in plaats van te wachten op een eventueel antwoord. Soms is dat verstandig, vaak ook niet. Tijdens mijn wandelingen kom ik vaak onderwerpen tegen die gerelateerd zijn aan het werken in de zorg. Ik doe dat alweer een tijdje (1985).  Ik vind het leuk om geregeld “de knuppel in het hoenderhok” te gooien. Het houdt mij en anderen scherp. Soms krijg ik de knuppel teruggegooid naar mijn hoofd, dat doet dan even zeer.

Vanochtend las ik onderstaand artikel in het Boeddhistisch Dagblad (ja ja, dat bestaat echt!). Een oproep naar mijn hart. Ik heb het al vaker hardop gevraagd en/of geroepen. Vaak ook tegen mijn cliënten en collega’s. Vaak komt er geen reactie meer. Het lijkt alsof we met z’n allen enorm murw zijn geworden. De vraag is of dat nodig is ???

http://boeddhistischdagblad.nl/38642-waarom-breekt-er-geen-opstand-uit-de-zorg/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .