De Prins en zijn sterrenhemel

De mooiste wandelingen met de hond maak ik vroeg in de ochtend, zo rond 06 uur of laat op de avond. De straten zijn stil, de huizen nog weinig verlicht en de frisheid van de buitenlucht, een combinatie van de nog aanwezige herfst en aanstaande winter, maken mij fris en wakker. De wereld is van zichzelf en ik loop daar, met mijn hond. De maan en sterren zijn mijn enige getuige. Een fijn moment.

Ik kwam onderstaande tekst en bijhorende tekening tegen. Hoe mooi is de ontkoppeling van de betekenis van het woord “ster”, beschreven in de Kleine Prins door Antoine de Sant-Exupery.

All men have stars, but they are not the same things for different people. For some, who are travelers, the stars are guides. For others they are no more than little lights in the sky. For others, who are scholars, they are problems… But all these stars are silent. You-You alone will have stars as no one else has them… In one of the stars I shall be living. In one of them I shall be laughing. And so it will be as if all the stars will be laughing when you look at the sky at night..You, only you, will have stars that can laugh! And when your sorrow is comforted (time soothes all sorrows) you will be content that you have known me… You will always be my friend. You will want to laugh with me. And you will sometimes open your window, so, for that pleasure… It will be as if, in place of the stars, I had given you a great number of little bells that knew how to laugh”

De tekst van het verhaal voeg ik als PDF toe: De Kleine Prins

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s