All you need is love (op vinyl)

Op een wandeling kun je natuurlijk ook altijd teruguit, omdraaien, een zijstraatje nemen, een uitstapje terug naar het verleden. Dat wordt al heel snel “memorylane”. Muziek leent zich hier uitstekend voor.

Mijn lief heeft mij afgelopen week een ouderwetse pick-up cadeau gegeven. Als een kind zo blij ben ik, alleen had ik geen LP’s meer. Die heb ik heel lang geleden verpatst voor veel te weinig, toen ik dacht het hard nodig te hebben. Een van mijn acties waar ik echt spijt van heb.

Een pick-up, een prachtig nostalgisch apparaat. Met mindfulness een LP opzetten is een geweldige ervaring. Het geluid van de naald op het vinyl, de tik, de kras en de arm van pick-up die automatisch terugkeert naar het begin na het laatste nummer. De spanning, die ene seconde als je voor het eerst sinds jaren het geluid weer hoort, met alle bijhorende gedachten en gevoelens.

Herinner “de vijf hindernissen”, verlangen!!! Er is zoveel moois, nieuw, 2e hands, het internet als een grote snoepwinkel. Alles wordt een dag later keurig afgeleverd aan de voordeur. Muziek uit mijn kinderjaren, Nina, Stevie, Joe en natuurlijk de Beatles.

Ik heb deze week een kapitaal uitgegeven aan onderstaande box. Heerlijk, dat ik het kan en dat inderdaad het geluid zoveel mooier klinkt dan de CD’s of MP3’s, of wil ik mezelf dat graag wijs maken.

All you need is love …….

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s