Met etiket

Op het moment dat ik me aan het voorbereiden ben op een nieuw jaar waarin ik me heb voorgenomen mee te gaan doen aan de Social Run wordt de wereld wederom geconfronteerd met beelden uit het land waar mijn hart ligt, India.

De socialrun heeft als doelstelling om het stigma van mensen, groot en klein met een psychiatrische diagnose, etiketvorming te verminderen en ruimte te bieden aan ons allen, aan alle mensen. In Nederland is dat onvoldoende, in andere landen en zeker in India, waar ik getuige ben geweest van prachtige en vreselijke beelden, is de situatie nog schrijnender.

Weggestopt is volgens mij de beste naam voor wat er dagelijks gebeurt, nu, al honderden jaren en voordat we het erg hebben, ook nog voor de komende tientallen jaren. Vrouwen en kinderen met een handicap worden in India slechter behandeld dan dieren.

Het frustreert me enorm zo weinig persoonlijk te kunnen doen. Aandacht hiervoor vragen, bekendheid geven aan wat er is, wat zich afspeelt en beseffen dat we allemaal getuige zijn en nooit kunnen zeggen dat we het niet hebben geweten. Is dat alles wat ik kan doen? Lastig om mezelf hierbij neer te leggen, ook in relatie tot mijn beoefening.

In het document van Human Rights Now (India_vawwdreport_FINAL ETR) wordt in een PDF van 12 pagina’s op heel eenvoudige wijze de vinger op de zere plek gelegd – zegt het voort, tussen alle sinterklaas- en kerstcadeaus door.  Nu wij nog, voel je net zo als ik aangesproken is mijn hoop. Ik werk mee met de SocialRun in Nederland, maar hoop diep in het hart dat alle mensen gelukkig mogen zijn. Klein beginnen, bij onszelf, dichtbij, veel handen, veel gedachten, veel ideeën maken hopelijk ook veel acties en wie weet een verschil. Let’s try it!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s