Smart in de zorg

Had ik verdorie net mijn iPhone eruit gesodemieterd en voel ik na jaren weer extra ruimte in de dag, verlost van dat ding in mijn binnenzak, dat zich gevraagd en ongevraagd opdrong aan mijn aandacht, krijg ik op mijn werk een smartphone. Dat zou goed zijn voor het contact tussen client en mij als hulpverlener. Naast de face-2-face afspraken, ear-2-ear contacten, mailcontact, ouderwetse brievenwisselingen and whatever, is e-contact het helemaal. Zo schijnt het in ieder geval te zijn of te moeten worden. Het is mij nog niet geheel duidelijk of client en hulpverlener iets gevraagd is over de wenselijkheid van deze ultieme bereikbaarheid.

Ik heb vriendelijk het aanbod van mijn werkgever, een gul aanbod, een smartphone, geweigerd. Dat bleek helaas niet mogelijk. “We hebben het zakelijk nodig”, was de reactie, niet geheel onverwachts overigens. Blijft wel een rare zin als je de zin een paar keer langzaam herhaald. Ik loop al langer mee in het zorgapparaat, waar keer op keer nieuwe zaken, activiteiten en zorgprogramma’s verschijnen en nog sneller lijken te verdwijnen. Ik schrik niet meer zo snel van alle toestanden, maar blijf wel op zoek naar inhoud, daadwerkelijk contact tussen client en hulpverlener en contact onder elkaar als collega’s.

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hoe “smart” dat is voor ons menselijk contact en verbinding, durf ik te betwijfelen. De telefoon is omgeruild. De oude Nokia, lekker klein in de zak, met een lange batterij duur is niet meer. De smartphone staat uit. In de hoop niet te worden als de 2 heren op de foto, die er overigens erg blij uit zien. Misschien heeft dat weer andere redenen ….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s