Minder bereik …

Wat een zee van tijd is er opeens over. Nou duurt een dag gewoon 24 uur, maar die 24 uur zijn opeens wel veel aangenamer geworden. Hoe? Gewoon door niet meer zo makkelijk bereikbaar te zijn. Verbinding maken met jezelf in je eigen omgeving.

Afgelopen week heb ik mijn iPhone (waar ik toch behoorlijk gehecht aan was geraakt) de deur uitgezet. Inclusief whatsapp, 3 mailaccounts, Facebook en andere APPS. Mijn oude Nokia is weer in ere hersteld. Gewoon bereikbaar voor mijn geliefden of als ik hoge nood heb aan verbinding met anderen, bijvoorbeeld als ik mijn benen breek en een arts nodig heb.

Ik heb vast en zeker al wat dingen gemist – ik weet het echter niet en dat laatste kan ik iedereen aanbevelen. Niet weten en daar verder niets mee hoeven doen. Leve de vrijheid.

Nieuwe dilemma’s breken vanzelf aan. Smartphones worden opgedrongen. Door acties, werkgevers die het digitaal contact (e-health heet dat geloof ik) introduceren en familieleden, kennissen die wat bevreemd tegen mijn keuze aankijken.

Ik ben gewoon bereikbaar en ja, lees ook mijn mails nog, maar weiger vanaf nu als een alien in een treincoupe, in een restaurant, in de pauze tegen een glazen schermpje aan te kijken dat licht geeft. Geef mij maar een vriendelijke glimlach: “hoe gaat het met u?”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s