Beginnen bij jezelf

 

De 6 jongeren uit Teheran die meedoen met het wereldwijze “Happy” spektakel zijn door de instanties opgepakt en krijgen een straf van 6 maanden en 91 stokslagen ….. Het minste wat wij kunnen doen is naar de video te kijken en naar het plezier wat de zes hadden tijdens het maken.

In India (het land waar mijn hart ligt), is enorm veel ophef ontstaan nadat Bollywoodster Mallika Sherawat, in een persconferentie reageert op de vrouwonvriendelijkheid (en dan zeg ik het nog mild) in India en haar eigen uitingen en vrije keuzes als vrouw.

Evenzo als de zes Iraneese jongeren, komt het verzet van binnenuit. Wat het effect is of zal zijn is niet bekend. Ik hang de vlag uit voor deze uitingen van positief verzet en als tegenhanger tegen de negatieve berichten over en rondom onze (re)acties, naar bijvoorbeeld IS, de begrotingen etc. Het filmpje is voor geïnteresseerden hieronder terug te zien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s