Wordt het beter?

“De kop” in de Volkskrant van deze ochtend. Wordt het beter in 2015? Helaas blijkt het artikel alleen te gaan over de economische gevolgen van de nieuwe begroting en vooral de gevoelens die daarbij horen van de burgers in ons kikkerlandje.

Het nieuws deze ochtend was voor mij niet het onderzoek waaruit blijkt dat we “angstige herinneringen kunnen omzetten in fijne gedachten”. Alles in het kader van het beter voelen. Ook het nieuws over het misbruik in Engeland, 16 jaar lang van zo’n 1400 kinderen t.g.v. falend beleid door onwetendheid, angst voor eigen posities en bureaucratie niet. Dat doen we in ons land namelijk ook dagelijks. Ook niet het meisje van 9 jaar, dat in America met een pistoolmitrailleur per ongeluk haar instructeur dodelijk door het hoofd schiet. Haar ouders filmen het gebeuren. Laat ik maar niks zeggen over de premie voor de verplichte ziektekostenverzekering en eigen bijdrage voor 2015.

Beter worden? Dan wat en wie? We hebben het al zoveel beter.

Nee, het wordt vandaag beter door het geven van een klein meisje in Istanbul. Haar moeder en zij, uit Syrië gevlucht bedelen in Istanbul langs de Bosporus  Het meisje ziet de lens van de camera en fotograaf. Ze steekt met een plastic vorkje het laatste stukje meloen naar voren. De fotograaf mag er een hapje van. Ze heeft niets en toch is haar eerste impuls: delen (Hans Aarsman).  Da’s een mooi begin van de dag, weten dat ook ik kan delen. Ik ga het doen, mede dankzij het meisje “in rood”.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .