Boeddha in de familiestraat

Sinds een nog niet zo erg lange tijd zit ik samen met een aantal gelijkgestemden in de familiestraat te Antwerpen bij Bodaishin.

Ik ben graag in België . Ik ervaar de mensen en hun taal als erg zacht en vriendelijk. Dat doet ook iets met mij en mijn gedrag. Aardig om eens te onderzoeken.

De lokatie van Bodaishin is gelegen in een wat verpauperde buurt in de nabijheid van de grote ring. Het Antwerpse sportpaleis op een steenworp afstand, tussen naar wat ik zie en hoor veel allochtone Belgen. Het leeft er …

Een smeltkroes van culturen waar tussen een ini-mini Boeddhistisch centrum zetelt, en waar wekelijks (op de dinsdagavond) wordt gezeten als een boeddha (dat was in ieder geval afgelopen weken de intentie).

Boeddha’s in de familiestraat. Omdat ik meestal vroeg ben, maak ik graag een wandeling door de wijk. Ik val van de ene verrassing in de ander. Zelf de namen zijn prachtig en ronduit inspirerend:

De Familiestraat, de Matigheidstraat, de Gelukstraat en de bijzondere Zonder Haat Straat

Er valt veel te ontdekken op en rond het kussen.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .