Dansende letters

Afgelopen week ontving ik een persoonlijke mail die grote indruk maakte op mij en vooral alles aanzette wat op dat moment uit stond.  Zomaar een stem uit mijn eigen geschiedenis, onderdeel uit makend van mijn hele zijn, waar ik geregeld bij stil sta, maar niet meer van ondersteboven raak. Mijn mindfulness beoefening helpt blijkbaar om te ervaren en te voelen. Compassie beoefenen met mezelf, het jonge kind in mij bleek een behoorlijke opgave.

Een kleine 40 jaar lagen tussen mij en de schrijver van de mail. Het intypen van een naam die in het hoofd zit, even Googelen overbrugt decennia binnen enkele seconden.

Een heel leven lang. Door er aandacht aan te geven, naar toe te brengen ontstond er ruimte en kon ik er mee zitten, mee dealen. De mail werden letters, dansende letters op een wit papier. Ik was dankbaar voor de mail en dankbaar voor wat is.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .