Ongewenst bezoek

De Dalai Lama wordt dit weekend ontvangen door onze Minister van Buitenlandse zaken, de heer Frans Timmermans. De Nederlandse regering draait om de feiten heen; een ander woord voor het niet vertellen van de waarheid.

Het lijkt mij dat de heer Rutte een voorbeeld kan nemen aan de regering van Noorwegen, die aangeeft de Dalai Lama niet officieel te willen ontvangen vanwege de economische belangen en de druk vanuit China. Dat is eerlijk, ook al hoef je hier uiteraard niet mee eens te zijn.

Op de site van de Volkskrant wordt vanavond onderstaand citaat aangehaald:

“De Chinese president Xi Jinping heeft Rutte eind maart – tijdens zijn staatsbezoek aan Nederland – medegedeeld dat China een officiële ontvangst van de Dalai Lama ook ditmaal ‘ongewenst’ vindt. Volgens de premier heeft het kabinet daarna ‘een eigen afweging gemaakt’ en hebben handelsbelangen daarbij ‘geen rol gespeeld”.

Een oude man met een boodschap van vriendelijkheid, compassie en liefde; zonder land, zonder wapens, zonder economische middelen. Ik ben benieuwd welke afwegingen de doorslag hebben gegeven om hem niet officieel te ontvangen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .