Kneed je brein!

Voor degene met interesse in de werking van ons brein in relatie tot de ontwikkeling van ons geluksgevoel is er de laatste tijd veel interessants te behalen. Mindfulness en met name de beoefening en verdieping vanuit de compassietraining heeft positieve effecten op onze gelukservaring blijkt uit meer en meer neurowetenschap.

Als je er over nadenkt is het toch fantastisch. We kunnen zonder al te grote inspanning aandacht besteden aan prettige gebeurtenissen die er zijn of welke we hebben meegemaakt en door hier met aandacht naar te kijken, verandert er iets positiefs in ons brein! Geen psychotherapeut, geen ZEN leraar, geen dure trainingen – tijd en aandacht besteden aan de aangename gebeurtenissen, de grote en vooral de kleine. Kneed je eigen brein; een vriendelijke uitdaging lijkt me.

Rick Hanson heeft hier 2 interessante boeken over geschreven (“Boeddha’s brein” en “Geheugen voor Geluk”). Een indruk van zijn gedachten kun je terugkijken op onderstaand TED filmpje.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .