Verkiezingen

De lente is in aantocht, de zon schijnt en de temperatuur buiten is nu al heerlijk. De crisis is voorbij. Het staat in de krant, Rutte zegt het en volgende week kunnen we met z’n allen weer naar de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat goed! De Krim is ver weg, Syrie bijna vergeten en binnenkort kunnen we vanwege de stijgende economie, op nog een groter LCD TV-Scherm onze voetbalmiljonairs zien schitteren tijdens het WK.

De Volkskrant meldt vandaag dat de bonussen in Wall Street weer torenhoog zijn. Het hoogste niveau sinds 2007. De gemiddelde bonus voor een werknemer in het effecten vak bedroeg in 2013 €118.500. Gelukkig hadden zij ook nog een vast salaris. Van eerdere beloften om bonussen te beperken komt helaas weinig (lees niks) terecht.

Ik vraag me al enige weken af op welke partij ik volgende week zou kunnen stemmen. Stemwijzers brengen mij niet voldoende inzicht. Ik neig er toe om voor het eerst niet te stemmen, maar vind dat eigenlijk ook geen optie. Er is wereldwijd teveel ellende in landen waar geen stemrecht is. Wat betekent stemrecht als er uiteindelijk niet zoveel verandert? Hoe zit het met mijn waardes in het leven; wat is mijn bijdrage? Misschien is dat de reden dat ik het leven graag klein en overzichtelijk wil houden. Minder macht, minder geld, meer natuur, meer samen, meer liefde. Dat is zeker terug te vinden in de diverse partijen, alleen hun beloften zijn mij niet zoveel waard. Ik ben wat sceptisch geworden ….

Het achtvoudig pad biedt mij richting in het maken van keuzes. Juiste kennis, juist handelen, juist denken en spreken, juist voorzien in levensonderhoud. Boeddhisme en politiek. Ze passen m.i niet bij elkaar. Het zou mijn keuze echter wel makkelijker maken. Heeft iemand een stemadvies voor mij ?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s