Smakelijk eten …

Behalve Poetin die een biertje met Willem & Maxima drinkt, Plasterk die probeert om vandaag 70 vragen correct te beantwoorden om zo zijn politieke leven te redden en het overlijden van Els Borst, wordt de aandacht wereldwijd getrokken richting Denemarken.

Daar is een jong giraffe gedood. De verontwaardiging is invoelbaar; zeker dat dit sierlijk beest feitelijk helemaal niet dood hoefde. Er was nergens plaats voor dit beest, zelfs niet in het grote Afrika, waar het vandaan kwam. Helemaal interessant werd het toen ik las dat het beest gedood was door een kogel in bijzijn van publiek (lees kinderen). Dit kon toch echt niet, kinderen die getuige zijn van zo iets barbaars! De directie en medewerkers van de dierentuin worden nu zelf met de dood bedreigd. Leve Facebook, twitter en andere social media. We hebben weer een publieke actie, die ons met trots afleidt van de beelden met dagelijks terugkerende horror uit de verschillende delen uit onze wereld. Helaas kunnen we daar via Facebook niet zo veel aan doen. We zijn allemaal onschuldig. Ons vlees halen we gewoon bij de slager, AH of Jumbo, mooi verpakt, prachtig ambachtelijk bereid, heerlijk!

De kinderen die het beestje hebben zien sterven hebben feitelijk een uitstekende les gehad hoe wij mensen, met dieren omgaan. Of dat nu in de dierentuin is of in het slachthuis. Het verschil is volgens mij niet zo groot.

De foto van de leeuw die eindelijk iets te eten krijgt wat dicht bij zijn ware natuur ligt, zal het allemaal worst zijn. Smakelijk!

 

Advertenties
Aside | Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s