Mindfulness en mantelzorg

Het afgelopen weekend hoorde ik bij de Boeddhistische Omroep een onderwerp over “mindfulness en mantelzorg”. Een onderwerp dat we nu we de verzorgingsstaat definitief achter ons hebben gelaten, vaker zullen horen.

Wat was er eerder: het kip of het ei? De mantelzorgers die nu overbelast raken door hun taken die zij bij hun toch al jachtig leven ervaren, worden een nieuwe doelgroep. Nog even en dan hebben we mantelzorgers nodig die mantelzorgers ondersteunen. We hebben weinig tot geen invloed vrees ik in het beleid van ons kabinet en gebrek aan middelen. Wel heel goed nieuws is dat er in Groningen en Assen nu een pilot mindfulness gegeven is, die door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Menzis staat open voor mindfulness voor mantelzorgers en dat is een mooi begin. Met vriendelijkheid en compassie omgaan met de mensen om ons heen die zorg en aandacht nodig hebben is mooi; het geeft een goed karma en vooral een goed voorbeeld voor diegenen die nog twijfelen. Zorgen voor een ander kan als je ook oog en aandacht kunt opbrengen voor jezelf.

http://m.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10665923.ece/Menzis-vergoedt-mindfulness-voor-overspannen-mantelzorgers.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s