Vrienden op de Olympische spelen

Het viel deze ochtend niet mee om een keuze te maken. De beelden uit Syrië op de voorpagina van de Volkskrant als voorbereiding op de vredesconferentie in Genève spreken boekdelen. Of toch het kleine artikel over de “zwarte weduwe” in Sotsji, waar de wereld zich ernstig zorgen over maakt. Sport brengt mensen bij elkaar, verbindt en is erg goed voor lijf & hoofd (weet ik uit eigen ervaring).

“Het Amerikaanse leger heeft Rusland steun aangeboden bij de beveiliging. De VS stellen voor ‘onvoorziene gebeurtenissen’ twee marineschepen in de Zwarte Zee beschikbaar. Ook kan Rusland rekenen op luchtsteun“. Fijn dat Obama en Poetin elkaar nu feilloos weten te vinden. Dat is wel eens anders geweest het afgelopen jaar.

Vanuit het Boeddhisme kennen we de 4 levensvrienden (brahmavihara’s): vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid. Ik scherm graag met mijn lidmaatschap van “de club zonder vrienden”. Dagelijks probeer ik toch wel enkele malen contact te krijgen met mijn levensvrienden; ze horen bij de club. We zijn vrienden en ze helpen mij gevraagd en ongevraagd. Daar zijn we vrienden voor.

Ik bied beide wereldleiders een gratis en levenslang lidmaatschap aan. Een ieder is welkom, een beetje vriendelijkheid naar de mensen om je heen, mededogen en compassie met de mensen die lijden om ons heen, blij zijn met het geluk van de ander en balans vinden in eigen handelen, denken en specifiek reageren. “Let the Games begin” ….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s