Het nieuwe jaar is alweer 2 weken oud. De top 2000 lijst, KX 90’s lijst en andere feestlijstjes hebben inmiddels plaats gemaakt voor “to-do” lijstjes. Hindernissen hebben zich uiteraard alweer aangediend en het voelt eigenlijk allemaal prima!

Happy zijn, gelukkig zijn, geluk ervaren, voor korte of langere momenten is heerlijk. Ik merk op dat het helemaal niet zo moeilijk is. Ik weet inmiddels geluk op te merken; steeds makkelijker en vooral in kleine dingen. Oefenen helpt! Vriendelijke mensen, vriendelijke woorden en vriendelijke gebaren helpen. Ook al ben ik het niet met Rutte eens om op bezoek te gaan bij Poetin tijdens de komende Olympische Spelen, werkt zijn vriendelijke glimlach wel. Hij verzuurt niet, zoekt verbinding en vaart de koers die hij denkt dat goed is. Glimlachen helpt, probeer het maar eens.

Het mooiste voorbeeld het afgelopen jaar is afkomstig van Pharell Williams. Hij maakt met zijn lied “Happy”, voor mij het meest inspirerende lied van 2013. Luister eens naar de tekst: ” Clap along if you feel like a room without a roof, clap along if you feel like happiness is the truth, clap along if you know what happiness is to you; because I’m happy”.

De man maakte zelfs een videoclip die 24 uur duurt met dansende en klappende mensen. Dat is misschien een beetje veel van het goede, maar uit eigen ervaring merk ik dat er iets gebeurt als je in de auto zit en met het nummer mee begint te klappen en zingen. Laat de blikken van je medeweggebruikers in de file lekker los. Klap lekker mee, zing de longen uit je lijf en doe eens gek en ben gewoon happy! Ook al duurt hem misschien maar even.

Enjoy!

Advertenties
Link | Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s