Let ‘em in

Nelson is dood. Hij rust in vrede. Op weg naar mijn werk hoorde ik “Let em in”, een nummer van Paul McCartney. Nu als cover gezongen door Billy Paul uit 1976. http://youtu.be/KWYyejcHqIg.

Het nummer nodigt uit om alles en een ieder binnen te laten. Zoals ook Nelson Mandela dat deed. De blijvende erfenis van Mandela is de voorbeeldige wijze waarop hij het ideaal van verzoening en compassie in zijn leven uitdroeg (citaat ex-president De Klerk). Compassie met zijn eigen lijden, het lijden van zijn volk en de wereld. Met kracht, vastberadenheid en een glimlach.

Gisteren kreeg ik van een lieve vriendin uit India een prachtige klankschaal toegezonden. Morgen bij de mindfulnesstraining in Nijmegen zal ik hem doen luiden en het gedicht “de Herberg” voordragen. Een uitnodiging om alles en een ieder binnen te laten; in nagedachtenis aan Mandela en vele anderen …..

De Herberg

Mens zijn is een herberg; elke dag komen er nieuwe gasten. Vrolijkheid, somberheid, laagheid, even een helder moment als onverwacht bezoeker. Verwelkom ze en biedt ze een gastvrij onthaal. Ook al zijn er een hoop zorgen die jouw huis overhoop halen. Behandel toch elke gast met respect. Misschien ruimt hij bij je op om zo plaats te maken voor iets anders, iets fijns. De sombere gedachte, de schaamte, de boosaardigheid. Treed ze lachend bij de deur tegemoet en nood hen binnen. Wees dankbaar voor iedereen die komt (Rumi).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s