The Gatekeeper

Gisteren had ik een ontmoeting met mijn eigen “gatekeeper”, de bewaker van mijn poort. Ik liep het schoolplein af van de school van mijn zoon Gabriel en werd zonder aarzeling volledig van mijn sokken gereden, door een opgeschoten knul van groep 8 op zijn fiets. Hij had mij overduidelijk vooraf gezien en blijkbaar besloten geen rekening te houden met mijn aanwezigheid en kwam in botsing toen we elkaar tegelijkertijd in de smalle poort kruisten. Het manneke reageerde niet op mijn toch wel kritische en geïrriteerde toon om uit te kijken en rekening te houden met zijn omgeving. Hij fietste in een vlot tempo naar de schoolingang terwijl ik iets harder mijn punt nog eens herhaalde, maar me al wat ongemakkelijker begon te voelen.

Mijn gatekeeper, het stemmetje in mijn hoofd, dat van mij de opdracht gekregen heeft, allert en aanwezig te zijn, bij wat er zich al aandient, had het ook geconstateerd. Er was onrust, mijn ego was geraakt, ik was me erg bewust van de omgeving waar ik was (schoolplein met kinderen en ouders) en deze jongen, die nog net te jong was voor jeugdpuistjes. Terwijl hij zijn fiets de school ongeveer binnenreed, besloot ik om te keren en de jongen mee naar binnen te volgen. Nog steeds reageerde hij niet, terwijl hij in de gaten had dat ik nog niet helemaal klaar met hem en zijn ochtendritueel was. Feitelijk was ik nog niet helemaal klaar met mezelf, maar dat wist ik op dat moment nog niet. Aangekomen bij de klas van de jongen stonden 2 juffen hem en nadien mij met grote ogen aan te kijken op het moment dat de confrontatie onvermijdelijk was geworden. Ik zei mijn ding, hij zei hij zijne en ach, wat schoten we er uiteindelijk mee op. Ik voelde me betrapt door mezelf, mijn gatekeeper deed er nog een schepje bovenop en liet me op dat moment ervaren hoe lastig ik het vooral mezelf maakte.

Later in de auto, op weg naar mijn werk, kwam de situatie nog een aantal malen bij de poort voorbij. Mijn gatekeeper stond erbij en keek er naar. Ik kon na een aantal malen afstand nemen van mijn eigen ego en het mannentje en besloot voor die dag een ander pad te nemen, mijn gatekeeper besloot gelukkig met me mee te gaan. ‘s-Avonds kwam het nieuwe boek van Frits Koster & Eric van den Brink binnen, de Vier Levensvrienden. Mooi! (daarover later mogelijk meer)

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in mijn en mogelijk de eigen gatekeeper adviseer ik even te klikken op onderstaande link. Je komt dan bij een korte audio dharma van Gil Fronsdal. Gil is al jaren een echter helper, ook een soort “gatekeeper” voor mij.

Gatekeeping (Gil Fronsdal)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s