De Zandschrijver

Afgelopen week bezocht ik met mijn geliefden de “feelgood market” in Strijp-S te Eindhoven. Dit keer in combinatie met de Dutch design week. Behalve dat er veel medebezoekers waren, druk was en zoonlief kilometers op de nek van zijn oude vader zat en zijn favoriete zin bleef herhalen “wanneer gaan we nou”, was het erg gezellig en sfeervol. Mooi om weer te ervaren hoe dit oude industriële gebied een zo’n prettige en vooral inspirerende sfeer weet op te roepen.

Ik werd aangenaam verrast door een wel heel futuristisch karretje dat zomaar de wandeling op mijn pad doorkruiste. De Zandschrijver Skryf (www.skryf.nl), trok zich niks aan van de horden wandelende  mensen met hun wensen, gedachten, verwachtingen en bestemmingen. De Zandschrijver gaat haar gang en zoals op de site te lezen is: “rijdt zichzelf voort, een lint aan zandletters achterlatend. Skryf refereert aan de vergankelijkheid. Een luttel hoopje zand creëert de magie van het woord. De mens, de natuur en de tijd zorgen ervoor dat het woord weer vervliegt. Soms erg snel, soms heel langzaam. Als zand door de vingers” …

Mooier kan ik het niet zeggen. Niks blijft, alles verdwijnt. Zo ook de discussie over onze Zwarte Piet, die mogelijk zelfs de Verenigde Naties weet te behalen met een resolutie. Als zand door onze vingers. Het is herfst, het kan stormen. In Syrie stormt het nog altijd, intussen is de economie in de Verenigde Staten weer gered, de bootvluchtelingen in Italië begraven en maakt de Sint zich op om naar ons kikkerlandje af te reizen. De zandschrijver schrijft rustig door… Ik kan er een voorbeeld aan nemen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s