Dagje vrij af

Boeddhadag vandaag in Amsterdam. De Boeddhistische Omroep (http://www.bosrtv.nl) organiseert jaarlijks deze dag. Vandaag in de Tolhuistuin te Amsterdam. Wat een feestje. Met de pont naar Amsterdam-Noord, het IJ over en meteen het gevoel krijgen dat je in een klein dorpje terecht komt, in een tuin, met prachtige bomen en aangenaam gezelschap. Onderricht van o.a. Lama Tsultrim Allione,. Haar film “Feeding your Demons” mogen zien in het EYE (over 14 dagen TV uitzending op de BOS) met daarna dharmatalk en oefening van deze bijzondere vrouw.

Ik sta in een andere workshop mezelf bewusteloos te klappen, te trommelen en te zingen en ontmoet een aantal bijzonder aardige mensen, waarbij ik me erg op mijn gemak voel. Als rond 18.00 uur de dag voorbij is, besluit ik nog even Amsterdam in te gaan en kom uiteindelijk terecht in een kleine Tibetaans restaurant (toeval bestaat niet). Geen tafeltje meer in het drukke Amsterdam. Een vrouw die alleen zit nodigt me uit om aan haar tafel aan te schuiven en zo ontstaat een aangenaam en persoonlijk gesprek van een half uur tussen twee totaal vreemden om daarna weer uit elkaars leven te verdwijnen. Op mijn beurt nodig ik twee andere dames uit aan mijn tafel als er weer plaats vrij komt aan het tafeltje waaraan ik weer alleen zit. En zo ontstaat er iets, wat ik als erg bijzonder ervaar. Blijkbaar sta ik open, ik bemerk vriendelijker en zachter te zijn dan ik me normaal bewust ben. Ik reageer anders en anderen reageren anders naar mij toe. Ook op straat, in de trein terug naar het prachtige Brandevoort. De dag is opeens een feestje geworden. Open staan, met een glimlach, een open mind en een open hart.

Tend & Befriend je demonen, nodig ze uit aan je tafel en zorg ervoor! Dat is de boodschap van Lama Tsultrim Allione. Lekker zo’n dag dat mijn demonen vrijaf hebben. Morgen weer een nieuwe dag …

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s